Museum at home

Berichten uit Birma

#leestips

01 mei 2020

Ook deze week zetten we het weekend in met een leestip. We kozen voor een lichtvoetig stripverhaal, dat niettemin moeilijke levensomstandigheden behandelt: Berichten uit Birma.

Guy Delisle, stripauteur, woonde in 2005 een jaar in Birma (het huidige Myanmar) met zijn vrouw die er werkt voor Artsen zonder Grenzen. Het land wordt geregeerd door een strenge militaire junta die het leven van de Birmezen nauwlettend controleert. Terwijl Nadège en haar collega’s de humanitaire hulp trachten uit te bouwen, blijft Guy thuis en combineert zijn tekenwerk met de zorg voor hun baby. 

Hoewel het boek de politieke situatie niet uit de weg gaat, zijn veel van de dagboeknotities licht verteerbare anekdotes uit het dagelijkse leven. Zo leiden de wandelingen met de kleine Louis door de hoofdstad tot allerlei ontmoetingen met de Birmezen en geeft Delisle lessen animatietekenen aan lokale tekenaars.  “Berichten uit Birma” blijft persoonlijk en menselijk in zijn verslag over het het expatleven en het werk van ngo-medewerkers in een land in dictatuur.

Terug

© 2021 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi