Museum at home

Binnenskamers - Tim Enthoven

#leestips

24 april 2020

Net als iedere vrijdag, herlezen we opnieuw een album uit onze boekenkast. Vandaag: “Binnenskamers” (De Harmonie) van Tim Enthoven. Een leestip van onze stripotheker.

In dit bijzondere album geeft Tim Enthoven een autobiografische inkijk op zijn innerlijke leven tijdens zijn studententijd. De auteur sluit zich dagenlang op in zijn kamer en leeft volgens een strak schema waar hij onder geen beding mag van afwijken. Van het ontbijt tot de plaspauzes, alles staat in het teken van één obsessie: tekenen.

Ook vormelijk is het boek een experiment: in plaats van vakjes zien we kamers, of gedachten die in een hoofd gevangen zitten. De claustrofobische sfeer is alomtegenwoordig, beklijvend en uitgepuurd. Dat Enthoven design studeerde, valt meteen op in de strakke tekeningen.

Maar Binnenskamers is meer dan een vormenspel: het is eerst en vooral het verhaal van een jongeman die hopeloos in de knoop ligt met zijn eigen introverte karakter, en die, alle inspanningen ten spijt, de chaos van de buitenwereld niet buitengesloten krijgt.

Terug

© 2021 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi