Museum at home

Cécil en Brunschwig - Holmes

#artofcomic

28 april 2020

Met “Holmes” (Futuropolis) voegen Cecil en Brunschwig een nieuw luik toe aan de wereld van de beroemde detective van Sir Arthur Conan Doyle. De stripauteurs situeren hun reeks rond een periode die bekend staat als “het grote hiaat”: Conan Doyle liet Sherlock Holmes namelijk in een afgrond verdwijnen in 1891, en terug opduiken in 1894. Hij zou zijn eigen dood in scène gezet hebben om zijn vijanden op het verkeerde been te zetten... Gekweld door vragen gaat dokter Watson op zoek gaat naar het waarom van deze grote verdwijntruc. Net als zijn meester moet hij minutieus observeren en stap voor stap de stukjes van de puzzel leggen. 

 

We zien enkele documenten uit de voorbereiding van het vijfde deel van de reeks, waarin we terugkeren naar de jeugd van Sherlock. Het scenario van Brunschwig beschrijft de actie vakje per vakje, met precieze indicaties over de locatie van de gebeurtenissen, hier de Londense residentie van de familie Marx. Ieder detail in de beschrijving is van belang.

 

Een schetsmatige rough is de volgende stap. Cecil maakt daarna voor alle vakjes schetsen, eerst in blauw potlood, dan legt hij de lijnen vast in zwart, voor hij de actie strook per strook uittekent. De definitieve strookjes worden in gewassen sepia-tinten geschilderd om de sfeer van Londen in de jaren 1850 op te roepen. Tekstballons worden later toegevoegd met de computer.

Terug

© 2021 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi