De kunst van Philippe Aymond en Laurent-Frédéric Bollée

#artofcomic

26 mei 2020

Vandaag focussen we op de comeback van Bruno Brazil, een reeks vol onversneden actie en avontuur die begon in 1967 en abrupt eindigde in 1976. Scenarist Greg besloot in het laatste avontuur uit de eerste reeks bijna alle hoofdpersonages het hoekje om te helpen. Amper drie leden van het « Kaaiman Commando », Bruno Brazil, Gaucho Morales en Rebel, ontsnapten ternauwernood aan het bloedbad…

Tweeënveertig jaar later besluiten Philippe Aymond en Laurent-Frédéric Bollée een vervolg te schrijven aan deze reeks uit hun jeugdjaren, met respect voor de sfeer, de decors en de kostuums van de jaren '70. Het verhaal begint in mei 1977, zes maanden na « Quitte of dubbel voor Alak 6 », het allereerste stripalbum dat Philippe Aymond ooit kocht. De overlevenden van het « Kaaiman Commando » zijn herenigd in de strijd tegen een mysterieuze en onverbiddelijke vijand, en klaar om opnieuw tot het uiterste te gaan om hem uit te schakelen.

Deze vitrine in De Kunst van het Stripverhaal toont het scenario van de platen 35 en 53; de plaatindeling, de potloodtekening en het inkten. Het is vooral interessant om te zien hoe de tekenaar met vele pogingen, met vallen en opstaan, de indeling van elk van de twee platen uitwerkt.