Museum at home

De wereldreis van Jommeke (2005)

#pastexhibitions

16 april 2020

Jommeke behoort al decennialang tot de meest gelezen kinderstrips in Vlaanderen. Vandaag keren we terug naar onze tentoonstelling uit 2005, waarin we samen met Vlaanderens bekendste strooien dakje de wereld rondreisden. 

Jommeke lezen is eerst en vooral de deur van de verbeelding openzetten, dan het luikje van de knotsgekke avonturen, en tenslotte verschijnt een hele galerij kleurrijke nevenpersonages vanachter het gordijn. Heel de bende trekt naar tropische eilanden, rotsen in de oceaan of nog een spannend kasteel. 

Van Peuterweelde tot Kinderen Baas zijn het de kinderen die de lakens uitdelen.  Ook in de tentoonstelling mochten ze dan ook absoluut niet vergeten worden. Naast teksten voor de ouders kwam er voor het eerst een kindertentoonstelling, met aangepaste Jommekesweetjes voor jonge lezertjes. Maar er was ook écht speelplezier: van een tunneltje tot een ballenparcours kon jong en oud zich amuseren.  

In 2005 vierde Jommeke zijn vijftigste verjaardag in het Stripmuseum. Intussen moesten we helaas afscheid nemen van Jef Nys, maar Jommeke, Filiberke en hun vrienden, die staan 15 jaar later nog altijd garant voor vele uren van ongebreideld kinderavontuur. 

 

Terug

© 2021 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi