Museum at home

Drieman - Wide Vercnocke

#herleestips

15 mei 2020

Nu de stripwinkels weer open zijn, tippen we deze vrijdag een nieuw boek: "Drieman" van Wide Vercnocke (Uitgeverij Bries). Het boek werd eind februari voorgesteld in de schaduw van het coronavirus. Net als andere releases wacht het boek sindsdien geduldig om ontdekt te worden.

Er vloeit dichtersbloed door de aderen van de familie Vercnocke, en dat al drie generaties lang. Ondanks de verschillen lijken Ferdinand, Rombout en Wide, elk op zijn eigen manier dichter, intiem verbonden met elkaar. En toch stelde grootvader ‘Nand’ tijdens de oorlogsjaren zijn poëzie ten dienste van de nazi’s, en zadelde zijn nageslacht op met veel schaamte en onbegrip.

Over het verleden werd in de familie weinig gesproken, tot vader ‘Bout’ het tijd vond om op zoek te gaan naar de waarheid. Drieman is Wide’s verslag van deze confrontatie, een moeizame worsteling met verbondenheid, identiteit en natuurlijk de poëzie. Het is een boek vol gestileerde beelden die aan het denken zetten, om te lezen en meteen ook te herlezen, als een goed gedicht.

Terug

© 2021 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi