Eve Tharlet en Brigitte Luciani - Meneer Das & Mevrouw Vos

#artofcomic

07 april 2020

Elke dinsdag zoomen we via de semi-permanente tentoonstelling "De kunst van het Stripverhaal” in op het creatieve proces van stripmakers.

De kunst van Eve Tharlet en Brigitte Luciani: "Meneer Das en Mevrouw Vos" - karakterstudie

“Meneer Das en Mevrouw Vos” (Uitgeverij Dargaud) is een dierenreeks voor jonge lezertjes waarin we de avonturen van een nieuw samengesteld gezin volgen. Het is een aandoenlijk verhaal, waarvoor de auteurs inspiratie putten uit de natuur. Nadat ze de personages en hun kenmerken samen vastleggen en kiezen welke thema's aan bod zullen komen, schrijft Brigitte Luciani het scenario. Eve Tharlet verzamelt van haar kant heel wat documentatie om het decor en de personages vorm te geven. U kan hun werk in onze tentoonstellingen ontdekken van zodra het museum weer open is.