Gratis album 'Striphelden versus Corona' in de stripwinkels

#stripwereld #initiativen

06 mei 2020

Nu de winkels vanaf 11 mei terug mogen openen, willen de stripwinkeliers hun klanten belonen met een gratis en exclusief coronastripboek, ‘Striphelden versus corona’. Aan het boek, 80 pagina’s dik, hebben meer dan 60 Belgische en Nederlandse stripauteurs belangeloos meegewerkt. ‘Striphelden versus corona’ is een gezamenlijk initiatief van de Belgische stripuitgeverij Oogachtend en de Nederlandse uitgeverij L.

Ook de striphandel heeft te lijden gehad van de coronacrisis. In een gezamenlijk initiatief hebben Uitgeverij Oogachtend, Eppo Stripblad en stripdistributiebedrijven Pinceel en Strips in Voorraad een actie op poten gezet met het doel de stripspeciaalzaken in Vlaanderen en Nederland te ondersteunen.

“Die actie resulteerde in een heus coronastripboek waaraan meer dan 60 stripauteurs uit België en Nederland, geheel belangeloos hebben meegewerkt”, aldus de initiatiefnemers. “De bedoeling is om de trouwe klanten te belonen die na twee maanden eindelijk opnieuw hun favoriete winkel kunnen bezoeken. Bij hun eerstvolgende aankoop krijgen ze gratis ‘Striphelden versus corona’ mee. Noem het gerust een welkom terug-cadeau. Uiteraard hopen we ook dat veel nieuwe klanten de weg naar de stripspeciaalzaak vinden.”