In het kot van... Simon Spruyt

#stripwereld #blijfinuwkot

27 april 2020

Voor sommigen verandert de lockdown weinig. Zo ook voor Simon Spruyt, die gestaag verder werkt aan zijn volgende graphic novel.

Spruyt noemt zichzelf comic strip engineer (stripingenieur). Na de kinderstrip 'De Bamburgers' (scenario van Fritz van den Heuvel) en het drakenverhaal 'De Furox' stortte hij zich op de graphic novel met uit de kluiten gewassen pageturners als 'SGF', 'Junker' en 'Papa Zoglu'. Hij voert je met kleurrijke tekeningen, sterke personages en snedige dialogen mee naar wonderlijke werelden, vaak in een wat verdraaide historische setting.

We kijken over zijn schouder mee naar zijn werk aan "De Tamboer" (werktitel), een verre spin off van Oorlog en Vrede. Het verhaal volgt de belevenissen van een jonge tamboer tijdens de Russische veldtocht van Napoleon. Te verschijnen bij Le Lombard in 2021.