Juanjo Guarnido, ateliergeheimen van een maestro

#futureplans

08 april 2020

Op woensdag kijken we graag in de toekomst! Onze tentoonstelling "Juanjo Guarnido, Ateliergeheimen van een maestro" moest spijtig genoeg worden uitgesteld. De platen zitten, net als wij, achter slot en grendel veilig te wachten op betere tijden. Ontdek nu al twee platen (van Blacksad) en tekstfragmenten uit de tentoonstelling, in avant-première!

Fragment 1:

“Momenteel zijn er al vijf delen in de reeks, gepubliceerd bij Dargaud. Elk album speelt zich af in een realistische en goed gedocumenteerde context. In dit duistere universum waar de spanning vanaf druipt komen telkens ook ernstige onderwerpen aan bod, zoals sociale ongelijkheid, racisme en de nucleaire dreiging, steeds op een treffende, maar humoristische manier. Er wordt vaak gelachen in de verhalen, zowel in de spitsvondige dialogen als met de houding van bepaalde personages, zoals Weekly, 'de roddelkoning', en zijn aparte reacties.”

Tekst: Mélanie Andrieu, curator van de tentoonstelling

Fragment 2:

“Het is duidelijk dat Canales zich laat leiden door de roman noir (zoals het werk van J. Ellroy of R. Chandler), terwijl Guarnido zijn inspiratie vooral haalt uit de cinemawereld. Vanuit zijn ervaring bij Disney, aarzelt hij niet om de decors, de gezichtsuitdrukkingen van de personages en de invalshoek met oog voor nuance uit te werken. Hij plaatst de personages, de vertellers van het verhaal, in een realistisch decor en vestigt zo alle aandacht op hun kleinste gebaren.”

Tekst: Mélanie Andrieu, curator van de tentoonstelling

Meer info op https://www.stripmuseum.be/nl/tentoonstellingen/tijdelijke-tentoonstellingen/juanjo-guarnido