Museum at home

Kim Duchateau - Nero

#artofcomic

05 mei 2020

Vijftien jaar lang, sinds zijn laatste avontuur, zat het dagbladverschijnsel Nero op de bank de krant te lezen. Maar die tijd is voorbij. Het avontuur komt opnieuw aanbellen, in de vorm van een werkloze heks die door Madame Nero wordt aangenomen als poetsvrouw.

Het album ‘De Zeven Vloeken’ is het eerste Nero hommage-album dat in 2017 verscheen, na het overlijden van Marc Sleen. Het werd getekend door Kim Duchateau en verscheen in de Matsuoka-collectie van Standaard Uitgeverij.

De cover van een stripalbum is het uithangbord van het verhaal, de affiche die lezers moet overtuigen een album te openen en aan te schaffen. Kim Duchateau probeert dan ook alle straffe scènes uit op zoek naar het beste beeld. Omdat Nero-albums traditioneel rijk zijn aan spannende gebeurtenissen, is er aan keuze geen gebrek. Nero die iemand een dreun verkoopt of een gevecht tussen Matsuoka en Ricardo? Uiteindelijk werd gekozen voor een scène waarop onze helden zich duidelijk in een netelig parket bevinden, terwijl de slechteriken om de hoek komen loeren.

Terug

© 2021 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi