Seules à Berlin - Nicolas Juncker

#futureplans

01 april 2020

Elke woensdag kijken we vooruit naar één van onze toekomstige tentoonstellingen.

Vandaag presenteren we het onderwerp van onze volgende Gallery: "Seules à Berlin" (Casterman BD) van Nicolas Juncker.

In "Seules à Berlin" zet Nicolas Juncker de ontmoeting van twee echt bestaande vrouwen in scène, gedurende enkele dagen in april en mei 1945, in Berlijn. Ingrid, Duitse, probeert te overleven in een wereld in puin. Evgeniya, Russische, begeleidt en ondergaat een triomferend stalinisme. Zij aan zij doen de twee vrouwen, alleen tegenover de mannen, ons een uitzonderlijke bladzijde uit de geschiedenis herbeleven. Hun onwaarschijnlijke verhaal fascineert en houdt de lezer in zijn greep tot de laatste bladzijde.