Museum at home

Stoppeltje, mijn eerste strip

#futureplans

29 april 2020

Wist u het al? Nog dit jaar zal het Stripmuseum een tentoonstelling wijden aan « Stoppeltje » (Dupuis). Het is nog even wachten op de data, maar we lichten graag al een tipje van de sluier over dit expoproject, dat een uitzonderlijke reeks voor de allerkleinsten zal belichten !

Elke ochtend staat Stoppeltje op, spurt naar het toilet, verorbert vlug zijn ontbijt, geeft zijn mama een dikke kus en vertrekt vrolijk naar school. Naar school? Wel, echt zeker is dat niet, want om elke hoek wachten grootse avonturen.
Tekenaar Pierre Bailly en scenariste Céline Fraipont bedachten samen dit onveranderlijke patroon met variaties dat telkens weer nieuwe avonturen inluidt. Samen hebben ze een strip gemaakt die kinderen vanaf 3 jaar autonoom kunnen lezen. Om in hun opzet te slagen, keerden ze terug naar de essentie van de strip: een tekstloze opeenvolging van tekeningen die samen een verhaal vertellen.

Deze kleurrijke en vooral speelse tentoonstelling biedt kinderen de kans om de wereld van Stoppeltje binnen te stappen en zelf op avontuur te trekken. Hun ouders worden dan weer ingewijd in de kunst achter de strip, waarbij ze leren hoe ze spannende, leerrijke verhalen boeiend kunnen vertellen.

 

Meer info over de tentoonstelling: https://www.stripmuseum.be/…/tijdelijke-tentoons…/stoppeltje

 

Terug

© 2021 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi