Wauter Mannaert - Yasmina en de aardappeleters

#artofcomic

14 april 2020

‘Yasmina en de aardappeleters’ (Ballon Media) vertelt ons het verhaal van een jong meisje dat zich vol passie toelegt op het bereiden van lekkere en gezonde maaltijden voor haar vader, zonder ook maar een cent uit te geven. Yasmina leeft zich uit met de groenten die ze krijgt van haar vrienden in de volkstuintjes, ze plukt eetbare planten of drukt ongezien een paar stuks achterover uit de daktuin van een vreemde buurvrouw. Maar dan verschijnt plots een aardappel op de markt die iedereen gek maakt… en heel Yasmina’s voedselketen wordt in één klap onderuitgehaald.

Wauter Mannaert is de auteur van deze verrukkelijke fabel, waarin hij op een humoristische manier de uitwassen van de voedselindustrie hekelt. Hij toont ons zijn scripts, zijn ruwe schetsen, zijn storyboards, zijn studies voor de personages en hun houdingen, zijn eerste probeersels in inkt en kleur, en verschillende met potlood en inkt uitgewerkte pagina's.  In de schetsboeken zien we hoe de etappes door mekaar lopen: het uitschrijven van het scenario gebeurt tegelijkertijd met schetsen voor de personages en de visuele uitwerking.