Zeina Abirached - Le Piano Oriental

#artofcomic

30 maart 2020

Elke dinsdag zoomen we via de semi-permanente tentoonstelling "De kunst van het Stripverhaal” in op het creatieve proces van stripmakers.

De oorsprong van Zeina Abirached's verhaal: "Le Piano Oriental".

In "Le Piano Oriental" vertelt Zeina Abichared het verhaal van haar overgrootvader, die een bijzonder muziekinstrument heeft uitgevonden: een piano die kwarttonen kan spelen. De schrijfster neemt ons mee naar het Beiroet van de jaren 1950-1960 waar hij leefde. Voor de weergave van deze vandaag deels verwoeste stad baseerde ze zich op foto’s. Op familiefoto’s zien we feestjes die haar overgrootvader organiseerde en waaraan de toenmalige grote namen uit de Arabische muziekwereld deelnamen, zoals Mohammed Abdel, Wahab, de wereldbefaamde Fairuz en Enrico Macias!