Tijdelijke tentoonstellingen

08.12.20 > 23.05.21

Brüno

Slapeloze nachten met zwarte strepen

Brüno heeft met Inner City Blues, Biotope, Commando colonial en Atar Gull al heel wat bijzondere werken op zijn naam staan, maar met Tyler Cross heeft zijn bekendheid pas echt ongekende proporties aangenomen. Tyler Cross is een donkere detectivereeks waarvoor Brüno de handen in elkaar sloeg met Fabien Nury, zijn partner in crime die zijn fascinatie voor een onweerstaanbaar, maar tegelijkertijd ook meedogenloos Amerika deelt. Een wereld die beide auteurs nog lang zal inspireren!

Toen Brüno rond de eeuwwisseling zijn eerste werken uitbracht, wist hij zijn lezers al meteen te fascineren met zijn karikaturale en krachtige tekenstijl. Vanuit zijn verlangen om realistische verhalen te tekenen met zo weinig mogelijk middelen, heeft hij een geheel eigen grafische stijl ontwikkeld, waarbij hij zijn decors en personages met donkere, strakke lijnen schetst. Naarmate hij meer albums uitbrengt, worden Brüno's tekeningen geraffineerder. Wat echter niet verandert, is zijn originaliteit, waarmee hij een zware, tijdloze sfeer aan zijn tekeningen toevoegt, alsof de gebeurtenissen in het verhaal onvermijdbaar zijn.

Deze tentoonstelling plaatst een ongezien talent in de kijker dat het Stripmuseum heel graag aan zijn bezoekers wil voorstellen.

 

Curator van de tentoonstelling: JC De la Royère

Terug

© 2019 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi