Tijdelijke tentoonstellingen

16.06.20 > 22.11.20

Stoppeltje

Mijn eerste strip

Elke ochtend staat Stoppeltje op, spurt hij naar het toilet waar de wc-bril natuurlijk veel te groot is voor zijn kleine billen, verorbert hij vlug zijn ontbijt, geeft hij zijn mama een dikke kus op de wang en vertrekt hij vrolijk naar school. Naar school? Wel, dat is moeilijk te zeggen, want om elke hoek wachten grootse avonturen.

Tekenaar Pierre Bailly en scenariste Céline Fraipont bedachten samen deze onveranderlijke verhaallijn die telkens weer nieuwe avonturen inluidt. Samen hebben ze een strip gemaakt die de allerjongsten autonoom kunnen lezen. Om in hun opzet te slagen, keerden ze terug naar de essentie van de strip: een opeenvolging van tekeningen die samen een verhaal vertellen. Aangezien kinderen vanaf drie jaar deze strip moeten kunnen lezen bevat hij geen enkel woord. De auteurs moeten dus heel spitsvondig te werk gaan.

 

Deze kleurrijke en vooral speelse tentoonstelling biedt kinderen de kans om de wereld van Stoppeltje binnen te stappen en zelf op avontuur te trekken. Hun ouders worden dan weer ingewijd in de kunst achter de strip, waarbij ze leren hoe ze spannende, leerrijke verhalen boeiend kunnen vertellen.

 

Curator van de tentoonstelling: JC De la Royère

Terug

© 2019 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi