Nieuwsflits

Gallery

17.06.14 > 31.08.14

Het Godvrrgeten Eiland – deel 2

Van Sti en Luc Cromheecke

De samenwerking tussen Luc Cromheecke en Sti levert één van de grappigste stripreeksen van het moment op.  Met succesreeksen als Plunk en Tom Carbon bewees Luc Cromheecke in het verleden reeds  dat hij een feeling heeft voor striphumor en voor Het Godvrrgeten Eiland is dat zeker niet anders. De absurde humor sluit niet alleen naadloos aan bij de vrolijke nonsens van Vlaamse grootmeesters als Marc Sleen en Willy Vandersteen, maar doet  tegelijk ook denken aan Britse topcomedy zoals Monty Python of Fawlty Towers.  Zelden zal een bezoek aan onze Gallery zo prettig geweest zijn als in de zomer van 2014.

Willem De Graeve, BSC

Een Belgische tekenaar, een Franse scenarist, een Nederlandse en een Zwitserse uitgeverij: de stripreeks ‘Het Godvrrgeten Eiland’ mag zonder enige twijfel een internationale samenwerking genoemd worden. De humoristische strip van tekenaar Luc Cromheecke en scenarist Sti maakte zijn debuut in februari 2011 in het Franstalige stripweekblad ‘Spirou’ en werd daarna ook gepubliceerd in o.a. ‘Stripgids’ en ‘Eppo’. Vandaag verschijnt – zowel in het Frans als in het Nederlands – het tweede album uit de gagreeks.

‘Het Godvrrgeten Eiland’ vertelt de avonturen van een drenkeling en zijn hond, die op een schijnbaar onbewoond eiland aanspoelen. Het paradijselijke eiland blijkt echter bewoond te zijn door levenslustige piraten, koppensnellende inboorlingen op zoek naar beschaving, pratende pinguïns, ruziënde krabben, horden zombies en gevaarlijke konijnen. De combinatie van de geestige en uitgekiende scenario’s van Sti en het grote humoristische tekentalent van Luc Cromheecke levert een hilarische en absurde gagstrip op waarin de heren alle bekende clichés over een onbewoond eiland gebruiken en naar hun hand zetten. De opeenstapeling van gekkigheden,  grappen en onnozelheden is een ware aanslag op ieders lachspieren.

Luc Cromheecke (1961)bewoont al sinds de jaren 1980 de stripwereld en is bekend van succesvolle stripreeksen als ‘Tom Carbon’, ‘Taco Zip’, ‘Roboboy’ en ‘Plunk’.

Sti, pseudoniem voor Ronan Lefebvre (1974), verzint de verhalen voor talrijke strips (o.a. ‘Michel chien fidèle’, ‘Ze Jacky Touch’ en ‘Les Zorgs de Barbarie’) en tekent daarbovenop ook zijn eigen gagreeks ‘Les Rabbit’.

De uitgevers

Tags : Museum / Strip / Tentoonstelling / Uitgave

Terug

© 2024 — Stripmuseum - Brussel

Web design & development by Typi