Nieuwsflits

Home

Welkom in het Belgisch Stripcentrum

Blij u weer te zien! We kijken ernaar uit u in het museum te verwelkomen. 

Vier grote tijdelijke tentoonstellingen wachten u op: 

Voor een overzicht van de bijzondere coronamaatregelen klik HIER. 

Reserveren is wenselijk. Boek uw tickets via onze reservatiemodule!

Wird geladen …

 

Uw bezoek in vogelvlucht

Met respect voor de geldende veiligheidsmaatregelen en de bezoekers, stelt het museum zijn bezoekers een ontdekking van het Europese stripverhaal voor. Er lopen ook drie tijdelijke tentoonstellingen die elk op hun manier focussen op hedendaagse strips. De eerste neemt de bezoekers mee naar de wereld van Midam, de auteur van de humoristische reeksen Kid Paddle en Game Over. De tweede, de expo United Comics of Belgiumbiedt een kleurrijk panorama op de stripcreatie in 2020. In het hoofd van Charel Cambré tenslotte neemt u mee op een reis door het oeuvre van de winnaar van de Bronzen Adhemar 2020.

Talrijke originele platen en ongepubliceerde documenten worden verzameld om alle fans en liefhebbers van de Negende Kunst te kunnen boeien! Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Het voltallige personeel van het Stripmuseum kijkt ernaaruit u te verwelkomen.

 

Een wondere wereld vol strips 

Het Stripmuseum is een ontmoetingsplek voor alle stripliefhebbers in hartje Brussel. Al 30 jaar richt het museum de spots op de Negende Kunst. 

Aan de hand van permanente tentoonstellingen – die regelmatig vernieuwd worden – en een afwisselend programma van tijdelijke expo's kan je er als bezoeker kennismaken met de talrijke facetten van het stripverhaal. De Smurfen nemen je mee naar een land vol avonturen waar de creativiteit geen grenzen kent. 
Het uitzonderlijke art nouveau-gebouw van Victor Horta geeft een bezoek nog een extra dimensie. Het Stripmuseum brengt tegelijk een hommage aan de klassiekers van het medium en een blik op het hedendaagse stripverhaal.

Open van woensdag tot zondag, van 10 tot 18 uur.  Alle dagen open in juli & augustus.

 

Belgisch Stripcentrum

 


© 2021 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi