Home

Heropening van het Stripcentrum op 3 juni!

Vooraf reserveren is verplicht. Klik HIER.

Voor een overzicht van de corona-maatregelen klik HIER.

Met veel plezier verwelkomt het Stripmuseum opnieuw bezoekers vanaf 3 juni. Op diezelfde dag gaat ook een nieuwe grote tentoonstelling van start: Juanjo Guarnido, De ateliergeheimen van een Maestro

Met respect voor de veiligheidsmaatregelen en de bescherming van de bezoekers, stelt het museum aan zijn bezoekers een ontdekking van het Europese stripverhaal voor. Er zijn momenteel ook twee grote tijdelijke tentoonstellingen over de unieke werelden van twee hedendaagse auteurs.  De eerste is een retrospectieve van het werk van sterauteur Juanjo Guarnido, de tekenaar van Blacksad en Het Goud van de Zwendelaar, de tweede neemt de bezoekers mee naar de ondeugende wereld van Pico Bogue, de vertederende held van de familiereeks van Alexis Dormal en Dominique Roques. Talrijke originele platen en ongepubliceerde documenten worden verzameld om alle fans en liefhebbers van de Negende Kunst te kunnen boeien! Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Het Stripcentrum volgt strikt de aanbevelingen op van de Veiligheidsraad om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Vooraf reserveren is voortaan verplicht. 

Om uw tickets te reserveren, klik op de "TICKETS"-knop in de rechterbovenhoek van onze website of op de volgende link: koop uw ticket

 

We nodigen u voorlopig graag uit om via sociale media de tentoonstellingen virtueel te blijven verkennen via ons #museumathome feuilleton. U kan alle afleveringen herbekijken op onze #museumathome-pagina!

Facebook: https://www.facebook.com/stripmuseumbrussel/

Instagram: https://www.instagram.com/comicsartmuseum/

Het voltallige personeel van het Stripmuseum dankt u en kijkt er erg naar uit om u weer te zien.

 

Welkom in het Belgisch Stripcentrum

 

Het Stripmuseum is voor al wie Brussel bezoekt een ‘must’ in het hartje van de stad. Al 30 jaar richt het museum de spots op de auteurs en de helden van de Negende Kunst. 

Aan de hand van permanente tentoonstellingen – die regelmatig vernieuwd worden – en een afwisselend programma van tijdelijke exposities kan je er als bezoeker kennismaken met de talrijke facetten van het stripverhaal. Kuifje en de Smurfen nemen je mee naar avonturenland, een wereld waar de creativiteit geen grenzen kent.
Het uitzonderlijke art nouveau-gebouw van Victor Horta geeft een bezoek nog een extra dimensie. Het Stripmuseum is tegelijk een hommage aan de pioniers van het medium als een blik op het hedendaagse stripverhaal.

Open van woensdag tot zondag, van 10 tot 18 uur (Juni 2020).

 

Belgisch Stripcentrum

 


© 2020 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi