Home

Het Belgisch Stripcentrum zal vanaf donderdag 10 december weer open zijn.


Welkom in het Belgisch Stripcentrum

Zodra het Stripmuseum weer open gaat, bent u van harte welkom voor een bezoek. Twee tijdelijke tentoonstellingen wachten u op: "Juanjo Guarnido, de ateliergeheimen van een Maestro" en "Midam, het parcours van een Brusselse Kid"!


Voor een overzicht van de corona-maatregelen klik HIER.

 

Met respect voor de veiligheidsmaatregelen en de bescherming van de bezoekers, stelt het museum aan zijn bezoekers een ontdekking van het Europese stripverhaal voor. Er zijn momenteel ook twee grote tijdelijke tentoonstellingen over de unieke werelden van twee hedendaagse auteurs. De eerste is een retrospectieve van het werk van sterauteur Juanjo Guarnido, de tekenaar van Blacksad en Het Goud van de Zwendelaar, de tweede neemt de bezoekers mee naar de wereld van Midam, de auteur van de humoristische reeksen Kid Paddle en Game Over. Talrijke originele platen en ongepubliceerde documenten worden verzameld om alle fans en liefhebbers van de Negende Kunst te kunnen boeien! Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur.

Het voltallige personeel van het Stripmuseum kijkt ernaaruit u te verwelkomen.

 

Het Belgisch Stripcentrum 

Het Stripmuseum is een ontmoetingsplek voor alle stripliefhebbers in hartje Brussel. Al 30 jaar richt het museum de spots op de auteurs en de helden van de Negende Kunst. 

Aan de hand van permanente tentoonstellingen – die regelmatig vernieuwd worden – en een afwisselend programma van tijdelijke expo's kan je er als bezoeker kennismaken met de talrijke facetten van het stripverhaal. Kuifje en de Smurfen nemen je mee naar avonturenland, waar de creativiteit geen grenzen kent. 
Het uitzonderlijke art nouveau-gebouw van Victor Horta geeft een bezoek nog een extra dimensie. Het Stripmuseum brengt tegelijk een hommage aan de klassiekers van het medium en een blik op het hedendaagse stripverhaal.

Open van dinsdag tot zondag, van 10 tot 18 uur. 

 

Belgisch Stripcentrum

 


© 2020 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi