Permanente tentoonstellingen

De uitvinding van het stripverhaal

Bij de wieg van het stripverhaalHoe is wat wij tegenwoordig "het stripverhaal" noemen ontstaan en hoe kunnen wij het definiëren? Dat is het doel van deze expositie die met grote passen doorheen de wereldgeschiedenis en de beschavingen loopt.
Meer


De kunst van het Stripverhaal

De kunst van het StripverhaalDeze tentoonstelling is bedoeld als overzicht van het stripverhaal in al zijn verschijningsvormen, van het creatieproces tot de ruime waaier aan genres die er in Europa vandaag uit resulteert.
Meer

Horta en de Waucquez Warenhuizen

Victor Horta AreaDit is het verhaal van een warenhuis zoals ze nu niet meer gemaakt worden. Het is het laatste door Victor Horta getekende semi-industriële gebouw, meer dan 100 jaar oud, dat nog overeind staat. En hoe!
Meer

 


De Hergéruimte

De HergéruimteDeze vernieuwde ruimte is opgebouwd rond een reuzengrote afbeelding van kasteel Molensloot, en nodigt uit om de creatieve ontwikkeling van Hergé te (her)ontdekken. Hergé heeft niet alleen De Avonturen van Kuifje op zijn palmares, maar was al een tekenaar lang voor de geboorte van Kuifje, en bleef ook na diens wereldwijde successen zijn carrière als illustrator verderzetten.
Meer

De Peyo ruimte

Peyo De nieuwe permanente tentoonstelling is rijk aan informatie en minder bekende documenten over deze reus van het stripverhaal en bevat ook een zeer realistisch smurfendorp in 3D. En er is zeker ook gedacht aan de jongsten, die zelf in een heus Smurfenhuis mogen binnenlopen en met hun vriendjes uitgebreid kunnen spelen en

Meer

Het Pieter De Poortere-auditorium

Pieter de Poortere Vele jaren lang al verschijnen de woordeloze gags van Boerke in magazines die regelmatig samenwerken met zijn bedenker, Pieter De Poortere. En tegenwoordig is hij ook op het scherm te zien, met korte tekenfilmavonturen die ook in het Belgisch Stripmuseum te ontdekken zijn.

Meer

De tentoonstelling over de grote helden van de Belgische strip is gesloten voor werken. Een nieuwe, hedendaagse tentoonstelling zal de oude vervangen. Wij verontschuldigen ons voor het tijdelijke ongemak. 

© 2021 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi