Permanente tentoonstellingen

De uitvinding van het stripverhaal

Bij de wieg van het stripverhaalHoe is wat wij tegenwoordig "het stripverhaal" noemen ontstaan en hoe kunnen wij het definiëren? Dat is het doel van deze expositie die met grote passen doorheen de wereldgeschiedenis en de beschavingen loopt.
Meer


De kunst van het Stripverhaal

De kunst van het StripverhaalDeze tentoonstelling is bedoeld als overzicht van het stripverhaal in al zijn verschijningsvormen, van het creatieproces tot de ruime waaier aan genres die er in Europa vandaag uit resulteert.
Meer

Horta en de Waucquez Warenhuizen

Victor Horta AreaDit is het verhaal van een warenhuis zoals ze nu niet meer gemaakt worden. Het is het laatste door Victor Horta getekende semi-industriële gebouw, meer dan 100 jaar oud, dat nog overeind staat. En hoe!
Meer

De Peyo ruimte

Peyo De nieuwe permanente tentoonstelling is rijk aan informatie en minder bekende documenten over deze reus van het stripverhaal en bevat ook een zeer realistisch smurfendorp in 3D. En er is zeker ook gedacht aan de jongsten, die zelf in een heus Smurfenhuis mogen binnenlopen en met hun vriendjes uitgebreid kunnen spelen en

Meer

Pieter De Poortere ruimte

Pieter de Poortere Vele jaren lang al verschijnen de tekstloze gags van Boerke, van de hand van Pieter De Poortere, in tal van magazines. En tegenwoordig is hij ook op het kleine scherm te zien, met korte tekenfilmavonturen. Ontdek de universele humor van Pieter De Poortere in een aparte ruimte in het Belgisch Stripmuseum.

Meer

De tentoonstelling over de grote helden van de Belgische strip is gesloten voor werken. Een nieuwe, bijgewerkte tentoonstelling zal de oude vervangen. Wij verontschuldigen ons voor het tijdelijke ongemak. 

© 2021 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi