Package bezoek + creatieve workshop

Voor Brusselse scholen die een rondleiding in het museum wensen te combineren met een creatief stripatelier stellen we een package bezoek + workshop voor. Na een theoretische inleiding tijdens het museumbezoek komt een lesgever, altijd een professionele stripauteur, bij u op school een initiatieworkshop geven.

Tijdens een atelier dat 2 tot 3u kan duren, in functie van de uren die bij u op school beschikbaar zijn, laat onze auteur de leerlingen proeven van zijn beroep. Hij helpt hen een eigen personage te bedenken, een verhaal in te delen in vakjes en de striptaal ten volle te gebruiken. Hij voorziet een aantal oefeningen, en tips en tricks om de inspiratie in goede banen te leiden. De workshop heeft twee doelen: een idee geven van het werk van een stripauteur, en de basis van één strippagina creëren.

Dit package is enkel beschikbaar voor scholen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (8-18 jaar, 3e leerjaar tot 6e middelbaar), in het Frans, Nederlands en Engels. De stripauteur brengt een aantal werkbladen met oefeningen mee; de school voorziet van zijn kant eenvoudig kopieerpapier, voldoende potloden, gommen en een bord. De leerkracht blijft gedurende heel de duur van het atelier aanwezig om een goed verloop te verzekeren. Het museumbezoek en de workshop kunnen op verschillende data ingepland worden.  

Rondleidingen en animaties dienen minstens 2 weken van tevoren gereserveerd te worden, per telefoon, e-mail of online.

Contactpersonen : Tel. +32 2 219 19 80 of visit@stripmuseum.be

Duur museumbezoek: 1 uur 30 - Duur workshop : 2h30 (30 min. pause)r

Prijs per klas (max. 25 personen, toe te voegen aan de prijs van de toegangstickets - rondleiding + workshop + werkbladen) : 285€ (75€ rondleiding + 210€ workshop)

Reservatieformulier* Verplichte velden

© 2022 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi