Nieuwsflits

De Grote Strippitch

11 september 2022

Gepubliceerd op 24 juni 2022

De Grote Strippitch 2022 is een initiatief van het Belgisch Stripcentrum en de Vereniging Raymond Leblanc

Het doel is een platform te creëren voor contacten tussen enerzijds jonge tekenaars en scenaristen, en anderzijds vertegenwoordigers van Belgische en buitenlandse uitgeverijen en professionelen uit de stripwereld.

Verspreid over drie dagen tijdens het Stripfeest, op 9 en 10 september (Franstalige uitgevers, VOLZET op beide dagen) en op 11 september (Nederlandstalige uitgevers), ontvangt een panel van uitgevers auteurs op afspraak.   

Elk pitchmoment wordt voorafgegaan door een een masterclass van 30 min, een korte voorstelling van tips & tricks voor jonge auteurs die een project willen voorstellen (met Q & A). 

 

Praktisch:
Inschrijven is verplicht, zowel voor de masterclass als het pitchmoment, en kan via het daartoe bestemde Google Form voor 5 september. Het is jammer genoeg niet mogelijk om voor verschillende data in te schrijven (om een maximaal aantal auteurs te kunnen ontvangen).

We vragen op het formulier om een selectie van uitgevers met wie je graag een afspraak wil. Het aantal afspraken per uitgever is beperkt. We doen al het mogelijke om voor minstens 1 van de gevraagde uitgevers een afspraak vast te leggen (waarschijnlijk meer, maar dit kan pas bevestigd worden afhankelijk van het aantal deelnemers).

Voor de pitch wordt de complete lijst met de gegevens van de deelnemer aan de deelnemende uitgeverijen overgemaakt. U ontvangt ook een bevestiging met de timing van uw afspraken die we vragen te respecteren. De duur van één afspraak is maximaal 10 minuten. 

Het BSC moedigt de jonge tekenaars en scenaristen aan om zich goed voor te bereiden op de ontmoeting, des te meer omdat de tijd voor ieder afzonderlijk gesprek beperkt is. Een reeks video's laat u toe de uitgevers op voorhand beter te leren kennen. In een specifieke compilatie worden de verwachtigen van uitgevers over dossiers behandeld. 

De Grote Strippitch is gratis voor alle deelnemers.

 

Programma :

9 september VOLZET

Van 10u tot 10u30 : masterclass in het Frans 

Trucs et astuces pour la présentation d’un projet BD. En présence des éditeurs. Animation :  Thierry Tinlot

Van 10u30 tot 13u : pitchmoment 

Aanwezige uitgevers : Dargaud VOLZET / Dupuis (Spirou) VOLZET / Flagey / Futuropolis VOLZET / Kronikas / Le Lombard VOLZET

 

10 september VOLZET

Van 10u tot 10u30 : masterclass in het Frans 

Trucs et astuces pour la présentation d’un projet BD. En présence des éditeurs. Animation :  Thierry Tinlot

Van 10u30 tot 13u : pitchmoment 

Aanwezige uitgevers : Arthur de Pins (président du jury Prix Leblanc) VOLZET/ Casterman VOLZET / Dupuis VOLZET / Employé du Moi VOLZET / Fremok VOLZET / Le Lombard VOLZET / Jungle VOLZET / 64_page 

 

11 september

Van 14u tot 14u30 : masterclass in het Nederlands

Tips en tricks voor het pitchen van een stripproject. Panelgesprek met de aanwezige uitgevers.

Van 14u30 tot 17u : pitchmoment Nederlandstalige uitgevers

Aanwezige uitgevers:  Menlu / Oogachtend / Pulp de Luxe / Scratch Books / Standaard Uitgeverij 

 

Tags : Museum / Strip / Tentoonstelling / Uitgave / Rondleiding / Stripwandeling / Studiebibliotheek / Stripatelier / Praktische info

Videos


Terug

© 2024 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi