Nieuwsflits

Be Comics!

Fundraising tentoonstelling over Belgisch stripverhaal.

Gepubliceerd op 16 december 2020

In samenwerking met de Koning Boudewijnstichting stelt het Belgisch Stripcentrum u voor om financieel bij te dragen aan een ambitieuze tentoonstelling, United Comics of Belgium, die het licht moet zien in maart 2021, in het prestigieuze kader van het Stripmuseum.

Het Stripmuseum beantwoordt met dit project de oproep van de Koning Boudewijnstichting om « de culturele sector te hulp te schieten » . De expo is een partnership van de Akademie van Belgische Stripauteurs (AKA) en Abdil (Auteurs et autrices de la bande dessinée et de l’illustration réuni.e.s) en heeft als doel de creativiteit van de hedendaagse Belgische stripmakers onder de aandacht te brengen.

United Comics of Belgium is een collectieve tentoonstelling van het werk van 27 auteurs (m/v/x), die behoren tot verschillende generaties, genres, stijlen en gemeenschappen. De tentoonstelling, een spiegel van de Belgische strip in 2020, wil een snapshot zijn van de creatie – borrelend, divers en meervoudig, chaotisch en vol tegenstrijdigheden, vernieuwend, beloftevol, creatief, artistiek, rijk, gevarieerd en opmerkelijk!

Het Belgisch Stripcentrum, één van de culturele trekpleisters van Brussel die jaarlijks door meer dan 250.000 mensen wordt bezocht, zag sinds het begin van de coronacrisis het belangrijkste deel van zijn inkomsten wegvallen. Momenteel worden de beschikbare middelen vooral aangewend om het voortbestaan van de vzw te garanderen en om de sociale verplichtingen na te komen.  

Het BSC verkent dus, net als tal van andere culturele instellingen, de piste van het mecenaat. Tot eind 2020 genieten schenkers van een fiscale aftrekbaarheid van de giften die veel groter is dan gewoonlijk (60 % aftrekbaar voor giften vanaf 40€). Deze aftrekbaarheid wordt mogelijk dankzij een partnership met de Koning Boudewijn Stichting.

Het budget voor deze tentoonstelling bedraagt 78 000 euro. Het Museum heeft u nodig! Met uw bijdrage aan deze fondsenwerving ondersteunt u de promotie van een hele generatie Belgische artiesten bij het grote publiek. Samen geven we het werk van deze auteurs (m/v/x) de bekendheid die het verdient, in een prestigieus kader dat hun uitzonderlijke aandeel in de stripwereld en de Belgische kunst in het algemeen in de verf zet. 

 

Om ons te ondersteunen: stort uw giften op de rekening van de Koning Boudewijnstichting: 

BE10 0000 0000 0404 

BIC: BPOTBEB1 

Gestructureerde mededeling die noodzakelijk is om uw giften bij ons te doen aankomen: +++129/1037/00077+++.

 

Meer informatie:

Mini-site van de tentoonstelling United Comics of Belgium.

Over de Koning Boudewijn Stichting.

 

Tags : Museum / Strip / Tentoonstelling / Uitgave / Rondleiding / Stripwandeling / Art Nouveau / Studiebibliotheek / Leeszaal / verjaardagsfeestje / Stripatelier / Initiaties striptekenen / Zaalverhuur / Praktische info

Terug

© 2024 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi