Nieuwsflits

Eerbetoon aan René Follet

Een grote illustrator is heengegaan

Gepubliceerd op 14 maart 2020

Minder bekend bij het grote publiek, maar des te meer bewonderd door zijn vakgenoten. Na een lange carrière als illustrator en striptekenaar heeft René Follet ons verlaten.

René, die bekend stond om zijn vriendelijkheid en eenvoud, maakte zijn eerste stappen als illustrator als 14-jarige, met tekeningen voor chromo’s die in de chocoladerepen van “L’aiglon” terechtkwamen. Hij tekende vervolgens zowel voor het weekblad Robbedoes als voor Kuifje, vaak onder het pseudoniem “ReF”. We danken een aantal pareltjes aan hem, zoals “SOS Bagarreur” op scenario van Tillieux, Zingari, op scenario van Delporte of Steven Severijn, in Nederland gepubliceerd in Eppo. Hij assisteerde Mitacq voor verschillende albums van de Beverpatroelje, werkte met Jacques Le Gall, en maakte potloodtekeningen voor Vance die die laatste dan hertekende in zijn eigen stijl.

In zijn meest recente werk ontpopte zich een modern auteur die tal van prachtige albums maakte in directe kleur. Pas nog had hij zijn medewerking verleend aan “Les Voyages d’Ulysse” en “Les Voyages de Jules”, twee albums van Emmanuel Lepage waarin hij de tekeningen van de schilder Jules Toulet voor zijn rekening nam, een onbekende maar geniale 19e eeuwse meester.

 

Onze gedachten gaan in het bijzonder naar zijn familie en vrienden.

 

JC De la Royère, BSC.

 

(Foto: ©Jean-Jacques Procureur)

Tags : Strip

Terug

© 2024 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi