Nieuwsflits

Het Stripmuseum in augmented reality

Nieuwe bezoekersapplicatie

Gepubliceerd op 26 juni 2021

Jagen op striphelden, de verborgen etappes bij het maken van een strip ontdekken, zich onderdompelen in geheime plekken en sferen en tenslotte luisteren naar de verhalen en anekdotes van standbeelden en voorwerpen in het museum. Het zijn allemaal nieuwe manieren om een bezoek aan het Stripmuseum nog interactiever te maken. De nieuwe bezoekersapplicatie, die gebruik maakt van augmented reality, richt zich tot bezoekers van 7 tot 77 jaar en is vanaf 1 juli gratis beschikbaar in de app store voor iOS en Android.

Moeilijk is het niet. U downloadt de applicatie, "Comics Art Museum Brussels AR Experience", die beschikbaar is in 3 talen (Nederlands, Frans en Engels) op uw smartphone en scant de pictogrammen die doorheen het museum verspreid werden. De AR ervaring geeft toegang tot nieuwe inhoud, in 2D of 3D, en voegt een interactieve dimensie toe. Terwijl de stripheldenjacht misschien eerder bij kinderen in de smaak zal vallen, zullen hun ouders genieten van de verhalen, anekdotes en het uitzonderlijke beeldmateriaal dat ze kunnen ontdekken!  

De AR ervaring werkt enkel in het museum, omdat ze werkt met de pictogrammen die bij standbeelden of stripplaten geplaatst werden. Nieuwsgierigen kunnen echter van thuis uit al één van de vier magische portalen ontdekken, om zich alvast even in het museum te wanen! 

 

Gratis applicatie, beschikbaar voor iOs en Android in de app store.

Lijst van toestellen die augmented reality ondersteunen

Met de steun van Visit Brussels.

Tags : Museum / Strip / Tentoonstelling / Uitgave / Rondleiding / Stripwandeling / Art Nouveau / Studiebibliotheek / Leeszaal / verjaardagsfeestje / Stripatelier / Initiaties striptekenen / Zaalverhuur / Praktische info

Terug

© 2024 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi