Nieuwsflits

Zomeractiviteiten tijdens de maand augustus

Gepubliceerd op 25 juni 2015

Deze zomer voorzien we alle zondagen van de maand augustus activiteiten voor jong en oud die uw bezoek een extra dimensie kunne geven. De deelname aan deze activiteiten is gratis voor wie een toegangsticket heeft, inschrijven via het adres visit@stripmuseum is wel verplicht.

Een overzicht van het programma :

 

2/8 van 14u tot 17u: vertelnamiddag

Wie stripverhalen leest, geeft in zijn hoofd vaak stemmen aan de striphelden. Guust Flater krijgt een luie tongval en articuleert maar amper, terwijl er in de stem van Professor Zonnebloem bij sommigen een extravagante intonatie zal zitten. Maar hoe zou een échte verteller dit aanpakken? Van 14 tot 17u leest museumgids Kurt en bezieler van vzw Het Beeldend Verhaal in de gezellige omgeving van de leeszaal de jongsten voor uit een selectie klassiekers.

9/8, heel de dag: planting van de Meiboom

Voor de 707de keer zullen de inwoner van de ‘Bas-Fonds’ tijdens dit folkloristische volksfeest een Meiboom planten op de hoek van de Zandstraat en de Broekstraat om de legendarische overwinning van de Brusselaars op de Leuvenaars te herdenken. Tijdens het feest zorgen ook de fanfare en de passage van de reuzen, net als de vele kraampjes, voor de sfeer. Waarschuwing aan alle feestvierders:  als de boom om 17u nog steeds niet geplant is, zal onheil neerdalen over de stad.

 

16/8 van 15u tot 17u: rondleiding de magische strip

Stripverhalen zijn magisch. Ze laten je ontwaken in andere tijden, andere landen. Ze laten je grote mysteriën en bovennatuurlijke fenomenen beleven. Maar wat is de plaats van de magie in het stripverhaal? En als we een echte magiër, onze gids Christos, u de grote verdwijntruc van de ellips tussen twee vakjes lieten uitleggen? Als geen ander voelt onze illusionist aan wat uw lievelingsstrips zijn: uw gedachten kennen voor hem geen geheimen...

  

23/8 van 14u tot 15u45: rondleiding voor de jongsten met de kinderkoffer

Op 23 augustus schotelen we kinderen van 6 tot 12 jaar geen klassieke rondleiding, maar een speelse ontdekkingstocht voor. Ontdek het museum met de spelletjes van de kinderkoffer: stripgeluiden nadoen, een verhaal reconstrueren waarvan de vakjes zijn uitgeknipt, een heuse strippictionnary…

 

30/8 van 14u tot 17u: teken- en knutselatelier rond Thorgal


Kennen jullie Thorgal, kind van de sterren? Ontdek de wereld van deze beroemde held van het Frans-Belgische stripverhaal met dit atelier waarin je zijn universum, een unieke mix van vikingen, fantasy en science fiction, zelf beleeft. Ieder kind neemt een vikingnaam aan en denkt na over zijn plaats in de wereld van Thorgal. We maken dan onze eigen vikingschilden, die de persoonlijkheid van deze nieuwe Thorgal-personages weergeven!

Toegangstarief:

Volwassenenen - 10€
Jongeren (12-25 jaar) - 6,50€
Kinderen (6-11 jaar) - 3,50€

Tags : Museum / Strip / Tentoonstelling / Uitgave

Terug

© 2024 — Belgisch Stripcentrum - Museum Brussel

Web design & development by Typi