Evenementen

21/7/2016 - Feest van Koningin Wiske

70 jaar geleden schreef Willy Vandersteen met “Het Eiland Amoras” het eerste echte Suske en Wiskeverhaal. Wiske wordt even koningin van Amoras, waar ze meteen de tweestrijd tussen de mageren en de vetten op haar bord krijgt. 70 jaar later nodigt het Stripmuseum kunsthistorica Leen Huet, biografe van Breughel, uit voor een toespraak van Koningin Wiske. Komen aan bod: Wiskes visie op haar geestelijke vader - de Breughel van de Vlaamse strip - en enkele losse en vaste bedenkingen over de gang van zaken in haar koninkrijk!

Het museum is gratis voor al wie zich verkleedt als Suske of Wiske!

Toespraak van Koningin Wiske door Leen Huet: 14u (NL) & 14u30 (FR)

Signeersessie Charel Cambré (Amoras): 15u-17u

Schattenjacht in het museum: In stripverhalen zijn het vaak kaarten die onze helden naar exotische eilanden, onderzeese steden, scheepswrakken, avonturen en schatten leiden! Niet lang geleden vonden we een kaart terug van het Stripmuseum met enkele mysterieuze kruisjes… ontcijfer de kaart en ontdek de schatten van de stripwereld! Vertrek om de 15'.

 

13/8/2016 - Liefde is... Strips & Speeddating!

Strips zitten vol gevoel, een lach en een traan, een ontroerend verhaal, het onmogelijke dat mogelijk wordt. Wie droomt er niet van om zijn eigen superheld of -heldin ergens tussen twee stripvakjes te ontmoeten? In samenwerking met Smartvibes organiseert het Stripmuseum op 13 augustus een speeddating.

Meer informatie en inschrijvingen hier.

 

Net gemist:

21-22/5/2016 - Openingsweekend

Tijdens het openingsweekend van de 100 masters campagne zijn er zowel op zaterdag- als op zondagmiddag gratis themarondleidingen. Onze gidsen nemen u mee op een ontdekkingstocht langs de mooiste stukken die u momenteel in het Stripmuseum kan bewonderen. Anders dan in een gewone rondleiding staan we uitgebreid stil bij elk individueel werk. Wat vertelt het ons? Hoe werd de tekening opgebouwd? Welke technieken werden gebruikt? We staan ook stil bij enkele sleutelvragen uit onze museumpraktijk: hoe wordt de collectie opgebouwd? Is het een meerwaarde om originele tekeningen te tonen, of kunnen reproducties en uitvergrotingen volstaan?

Beginuur van de rondleidingen: 14u en 15u30.

Voor families zijn er ludieke vragenlijsten verkrijgbaar aan het onthaal die u wegwijs maken in de belangrijkste meesters van het stripverhaal.

 

25/6/2016 - Brussels Smurfs Day

Regelmatig spreken Smurfenfans uit heel de wereld af om zich samen te verkleden als Smurf. Ze lopen een marathon in Smurfenstijl, organiseren een flashmob met Smurfendansjes en hebben samen veel plezier. Vandaag organiseren we in het museum een Belgische smurfendag rond de dwergjes die vanuit Brussel de wereld veroverden. De toegang tot het museum is natuurlijk gratis voor wie zich verkleed als Smurf.

Signeersessie Miguel Diaz, tekenaar bij Studio Peyo: 10u-12u

Gratis rondsmurfingen, in het Nedersmurf, Schtroumpf en Smurfs - 14u en 16u00

Gratis grime voor kinderen: 11u-13u en 14u-16u30

Gratis smurfenvragenlijst met smurf-je-datjes en spelletjes

Smurfenzoektocht. 10 smurfen blijven zich maar verstoppen in het museum. Vind ze terug en maak kans op smurfe prijzen!    

© 2024 — Stripmuseum - Brussel

Web design & development by Typi